Đole „Boem“ ove godine na Beogradskom proleću

Danas su na konferenciji za medije objavljena imena 19 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala „Beogradsko proleće 2024“, a među njima je i frontmen zaječarske grupe „Boemi“ Jovica Đokić Đole koji će se predstaviti sa numerom „Za tvoju ljubav“. Tekst i muziku potpisuje Srđan Perović a aranžman su uradili Zoran Nikolić i Zoran Perović. Saopštavajući imena takmičara, ali i propozicije festivala, medijima su se obratili: direktor MTS dvorane Igor Stanković, umetnički direktor Festivala Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naxi radija i Ivan Ilić muzički urednik Festivala.

Ovogodišnji konkurs za „Beogradsko proleće“ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 26. februara do 15. marta, prijavljeno čak 327 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.

Organizator festivala je MTS dvorana pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naxi radija.


Listu umetnika koji će nastupiti 20. aprila na sceni MTS dvorane čine sledeća imena:

Goca Tržan – Pelin
Extra Nena – Priča o meni
Jelena Tomašević – Veruj mi da verujem
Vanna – Razlog
Milan Bujaković – Bezbrižno
Regina – Nije me strah
Tamara Živković – Da li smeš
Marija Mirković – Prezime
Jasna Gospić – Samo noć da pobijedim
Mika Muminović – Motiv
Danijel Alibabić – Slomi
Ana Petan – Balada za anđela
Nemanja Radošević – Trag u vremenu
Dule Lušin – Bože daj mi krila
Filari – Nebo
Đole „Boem“ – Za tvoju ljubav
Bojan Marović – Dobro je sve
Sloba Bajić – Vrati me u srce
Petar Vagner „Fantom“ – Još te sanjam

Muzičari će se takmičiti u kategorijama: Najbolja kompozicija, Najbolji tekst, Najbolji aranžman i Najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri. Takođe će svoje glasove dati i publika koja će dodeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu Festivala.

Saopštavajući imena takmičara, ali i propozicije festivala, medijima su se obratili: direktor mts Dvorane Igor Stanković, umetnički direktor Festivala Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija i Ivan Ilić muzički urednik Festivala.

Pre tačno 60 godina – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje Kombank Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu. Ovo pravo muzičko osveženje dovelo je mnoga poznata imena muzičke scene u kultni prostor sa višedecenijskom tradicijom, a nakon velikog jubileja, Kombank Dvorana ima za cilj da veliko i značajno BEOGRADSKO PROLEĆE ponovo zaživi pod njenim krovom. Naime, nakon što je prava za festival i brend, Kombank Dvorana otkupila od „Udruženja Jazz, zabavne i rok muzike Srbije“, u planu je da se po normalizaciji epidemiološke situacije, pod okriljem BEOGRADSKOG PROLEĆA nastavi tradicija u Kombank Dvorani, kada će ponovo na Velikoj sceni zablistati muzički velikani domaće zabavne scene. Podsetimo, jedini žiri na prvom festivalu održanom dva dana zaredom 17. i 18. aprila 1961. godine u Domu sindikata bila je publika. Na prvom Proleću nastupili su, tada, najpopularniji pevači zabavne muzike u Jugoslaviji: Đorđe Marjanović, Predrag Gojković Cune, Tereza Kesovija, Lola Novaković, Nada Knežević, Dušan Jakšić, Radoslav Graić i Marko Novosel. Pobednik prvog Beogradskog proleća bila je pesma „Anđelina“, čije su verzije pevali Đorđe Marjanović i Radoslav Graić, autor pesme. Drugo mesto osvojio je Đorđe Marjanović sa pesmom „Nek’ prođe zima“, dok je treće mesto pripalo Marku Novoselu, koji je izvodio pesmu „Valovi“. Na inicijativu Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i Vojkana Borisavljevića, 2009. godine održan je koncert evergrin muzike, nazvan „Proleće u Beogradu, a potom i 2010. i 2011. godine. Na ovim, revijalnim koncertima, održanim u Domu sindikata nastupili su Đorđe Marjanović, Lola Novaković, Miki Jevremović, Leo Martin, Bisera Veletanlić, Dušan Jakšić, Neda Ukraden, Maja Odžaklijevska, Radmila Karaklajić, Zafir Hadžimanov, Ljiljana Petrović, Boris Bizetić, Beti Đorđević, Lado Leskovar, Lutajuća srca i mnogi drugi, a 2011. godine gost iznenađenja bila je Tereza Kesovija.

Related posts

Leave a Comment